Dvd
Meertalig
Polen, december 1945. Een jonge arts die voor het Rode Kruis werkt wordt te hulp geroepen door een non. Ze ontdekt dat zeven nonnen op het punt staan te bevallen.
Titel
Les innocentes
Regisseur
Anne Fontaine
Componist
Gregoire Hetzel
Acteur
Lou De Laâge Agata Buzek Agata Kulesza Vincent Macaigne
Taal
Meertalig, Frans, Pools
Uitgever
Imagine, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
110 min.
Aantekening
Afwisselend Frans en Pools gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037940436
mooov

Besprekingen

Drama van Anne Fontaine (Gemma Bovery; Two mothers), gebaseerd op ware gebeurtenissen. In december 1945 werkt de jonge Franse dokter Mathilde Beaulieu (Lou de Laâge) bij het Rode Kruis in de buurt van Warschau. Ze wordt te hulp geroepen door een non voor een vrouw in levensgevaar, maar ze stuurt haar weg omdat ze alleen Fransen mag behandelen. Wanneer ze in het geheim toch naar het klooster gaat ontdekt Mathilde dat zeven zusters op het punt staan te bevallen, ze zijn verkracht door soldaten van het Rode Leger. Moeder-overste wil tegen elke prijs de goede naam van het klooster bewaren. De Nederlandse recensenten zijn kritisch en geven 2-3 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 17-3-'16): 'Dat maakt het excellent gespeelde Frans-Poolse Les innocentes (met name Lou de Laâge, als Mathilde, is een innemende verschijning) een tikje te scenariogedreven om echt indruk te maken. (...) Les innocentes blijft zodoende te veel aan de oppervlakte hangen, terwijl de blik op het echte drama gaande…Lees verder

Over Anne Fontaine

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Anne Fontaine (volledige naam Anne-Fontaine Sibertin-Blanc) (Luxemburg, 15 juli 1959) is een Luxemburgs-Frans filmregisseur, scenarioschrijver en actrice.

Biografie

Anne-Fontaine Sibertin-Blanc werd in 1959 geboren in het Groothertogdom Luxemburg en en woonde als kind in Lissabon waar haar vader Antoine Sibertin-Blanc, een muziekprofessor en kathedraalorganist naartoe verhuisde. Tijdens haar adolescentie verhuisde Fontaine naar Parijs waar ze een opleiding volgde als danseres. Anne Fontaine’s filmdebuut als actrice was in de jaren 1980 in komedies in 1981 en 1985, zoals P.R.O.F.S (waar ze speelde aan de zijde van Patrick Bruel).

In 1992 regisseerde fontaine haar eerste langspeelfilm Les histoires d'amour finissent mal... en général en daarna de middellange film Augustin (1995) waarin haar jongere broer Jean-Chrétien Sibertin-Blanc het atypische hoofdpersonage Augustin Dos Santos speelde alsook …Lees verder op Wikipedia