Dvd
Frans

Benvenuta

André Delvaux (regisseur), Frédéric Devreese (componist), Suzanne Lilar (naar het werk van)

Benvenuta

André Delvaux (regisseur), Frédéric Devreese (componist), Suzanne Lilar (naar het werk van)
Titel
Benvenuta
Regisseur
André Delvaux
Componist
Frédéric Devreese 1929-
Naar het werk van
Suzanne Lilar
Acteur
Fanny Ardant Vittorio Gassman
Taal
Frans
Uitgever
Cinematek, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
1983
Speelduur
118 min.
Aantekening
Taalkeuze: Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels Naar de roman La confession anonyme van Suzanne Lilar
EAN
5425011010339

Over André Delvaux

André Albert Auguste baron Delvaux (Oud-Heverlee, 21 maart 1926 – Valencia, 4 oktober 2002) was een Belgisch filmregisseur.

Levensloop

Delvaux studeerde germanistiek, rechten en muziek. Zijn eerste films waren documentaires voor de Belgische televisie. Hij debuteerde als filmregisseur in 1965 met De man die zijn haar kort liet knippen. Hij nam met zijn films één keer deel aan het filmfestival van Berlijn en drie keer aan het filmfestival van Cannes. In 1975 en 1980 was hij ook jurylid in Cannes. De Belgische koning Albert II verleende hem in 1996 de titel van baron.

Delvaux stierf in 2002 in de Spaanse stad Valencia aan een hartaanval.

Filmografie

  • 1966: De man die zijn haar kort liet knippen
  • 1968: Un soir, un train
  • 1971: Rendez-vous à Bray
  • 1973: Belle
  • 1979: Een vrouw tussen hond en wolf
  • Lees verder op Wikipedia