Boek
Nederlands

Vind me

André Aciman (auteur), Peter Abelsen (vertaler)
+1
Vind me
×
Vind me Vind me

Vind me

André Aciman (auteur), Peter Abelsen (vertaler)

Vind me van André Aciman is het langverwachte vervolg op zijn bestseller Noem me bij jouw naam. In Vind me keert André Aciman terug naar de hoofdpersonen van zijn wereldwijde bestseller, vijftien jaar na die allesbepalende zomer.

Elio's vader Samuel – gescheiden – is op weg naar Rome om een bezoek te brengen aan zijn zoon, die pianist geworden is. In de trein

Titel
Vind me
Auteur
André Aciman
Vertaler
Peter Abelsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Find me
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2019
247 p.
Aantekening
Vervolg op: Noem me bij jouw naam
ISBN
9789026349744 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Overbodige bedevaart

Roman. Dankzij de verfilming van het boek werd André Acimans Noem me bij jouw naam een bestseller. Over het vervolg valt weinig goeds te melden.

Ach, Elio. Wat wist hij lezersharten te beroeren, toen hij in Noem me bij jouw naam verliefd werd. Met zijn obsessieve puberblik volgde hij elk spoor van de oudere ­Oliver. André Aciman slaagde erin om Elio's simultane vertwijfeling en verbetenheid te vangen in een even lichtvoetige als doorleefde roman. Dankzij de verfilming werd ook de boekversie van Call Me By Your Name een hit.

Twaalf jaar later waagt Aciman zich aan een vervolg. Vind me bestaat uit vier delen waarvan de titels verwijzen naar het tempo in muziekstukken. Elio is inmiddels concertpianist en docent aan de muziekacademie. Het duurt tot bladzijde 105 voor we hem te zien krijgen, in ­Rome. Elio heeft de gewoonte om met zijn vader, Samuel, bedevaarten te maken langs plekken in Rome die betekenisvol zijn voor de twee. Een van die plekken is het Caffè Sant' Eustachio waar Oliver en Elio een memorabele nacht beleefden. Samuel vertelt dat het café aanvankelijk belangrijk was voor Elio, …Lees verder