Boek
Nederlands

Dieren in nood!

Alice Pantermüller (auteur), Daniela Kohl (illustrator), Hilde Nagel-Peters (vertaler)
+1
Dieren in nood!
×
Dieren in nood! Dieren in nood!

Dieren in nood!

Alice Pantermüller (auteur), Daniela Kohl (illustrator), Hilde Nagel-Peters (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De klas van Lotte (ik-figuur) heeft een wedstrijd gewonnen. Ze mogen op een houten schutting een met uitsterven bedreigd dier schilderen. Wie zal het mooiste dier maken? Dagboek van Lotte met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Dieren in nood!
Auteur
Alice Pantermüller
Illustrator
Daniela Kohl
Vertaler
Hilde Nagel-Peters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ich glaub, meine Kröte pfeift!
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2016
159 p. : ill.
ISBN
9789044745719 (hardback)

Besprekingen

De klas van Lotte heeft een wedstrijd gewonnen. Als prijs mag elke leerling op een houten schutting een met uitsterven bedreigd dier schilderen. De 10-jarige Lotte is de hoofdpersoon in dit humorvolle verhaal. Tijdens het schilderen wordt er door de meisjes uit de klas veel gekissebist, gegiebeld en is er onderlinge jaloezie. Er zijn talrijke karikaturale zwart-wittekeningen, sommige voorzien van tekstballonnetjes, geplaatst in de tekst, die zeer gevarieerd van typografie is. Hilarisch ik-verhaal in eenvoudige bewoordingen, overwegend korte zinnen, afgewisseld met spreektaal en dialogen, gedoseerd in dagboekhoofdstukken met datum. Tot slot wordt uitgebreid de verjaardagviering van Lotte in de dierentuin verhaald. Op de schutbladen middels tekst en illustraties een korte introductie van de belangrijkste verhaalfiguren. Zelfstandig te lezen deel uit de Lotte Wirwar-serie*. Voor meisjes vanaf ca. 9 jaar.

Over Alice Pantermüller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Alice Pantermüller

Alice Pantermüller (Flensburg, 9 juli 1968) is een Duits schrijver van kinderboeken.

Biografie

Pantermüller groeide op in Flensburg en sloot in 1988 haar middelbare schoolopleiding af. Daarna volgende zij een opleiding als lerares Duits, kunst en geschiedenis aan de Europa-Universität Flensburg. Ze was een jaar verbonden aan twee middelbare scholen in Ayr (Schotland), waar ze onderwijsassistent Duits was. Na haar terugkeer naar Duitsland stopte ze met de lerarenopleiding. Ze voltooide een opleiding als boekhandelaar .

Carrière als schrijver

Eind 2009 deed Pantermüller mee met een schrijfwedstrijd uitgeschreven door onder andere uitgeverij Arena Verlag in Würzburg. Zij won deze wedstrijd met het boek Insel der Dinosaurier dat ze oorspronkelijk schreef voor haar twee zonen. Het boek werd in januari 2011 gepubliceerd …Lees verder op Wikipedia

Suggesties