Boek
Nederlands
Suzume (17, ik-figuur) werkt als woordvoerster van de tijdelijke regering, in de hoop zo meer rechten te kunnen bemachtigen voor haar leeftijdsgenoten. Als ze beschuldigd wordt van een terroristische aanslag, gaat ze op zoek naar een manier om haar naam te zuiveren. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Nagelaten
Auteur
Alexandra Bracken
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The darkest legacy
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
495 p.
ISBN
9789045215808 (paperback)

Besprekingen

Vijf jaar na de ontmanteling van de kampen waarin jongeren met bovennatuurlijke gaven werden opgesloten, heerst er in Amerika een relatieve rust. Suzume (17, ik-figuur) werkt als woordvoerster van de tijdelijke regering, in de hoop zo meer rechten te kunnen bemachtigen voor haar leeftijdsgenoten. Maar die hoop wordt de grond in geboord na een terroristische aanslag, waarvan Suzume de schuld krijgt. Opnieuw is het land in onrust, en Suzume slaat op de vlucht. Ze gaat op zoek haar oude vrienden Ruby en Liam, en naar een manier om haar naam te zuiveren. Maar er wordt op haar gejaagd en de chaos wordt steeds groter. Vervolg op de dystopische 'Darkest Minds'-trilogie, waarin nieuwe intriges en geheimen aan het licht komen en de hoge dosis spanning het verhaal voortstuwt. Dit vervolg is meeslepender geschreven en heeft een gevarieerder uitgewerkte verhaallijn dan het slotdeel van de trilogie. Voor liefhebbers van 'De Hongerspelen' en de 'Divergent'-trilogie. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Alexandra Bracken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Alexandra Bracken (Phoenix, 27 februari 1987) is een Amerikaans auteur van sciencefiction- en fantasyboeken voor jeugd en adolescenten.

Biografie

Alexandra Bracken groeide op in Scottsdale (Arizona) en studeerde in 2005 af aan de Chaparral High School in Scottsdale en ging vervoigens naar het College of William & Mary in Williamsburg (Virginia) waar ze in mei 2009 een graduaat in geschiedenis en Engels behaalde. Later verhuisde Bracken naar New York waar ze ging werken in een uitgeverij van jeugdboeken, eerst als assistent-redacteur en later bij de marketing. Na zes jaar besloot ze zich volledig te wijden aan haar carrière als schrijver en verhuisde ze terug naar Arizona.

Carrière

Op negentienjarige leeftijd begon ze als student met het schrijven van haar eerste roman Brightly Woven die op 23 maart 2010 uitgegeven werd door Egmont USA. Het boe…Lees verder op Wikipedia