Nieuws

Schrijf je snel in voor de laatste plaatsen voor ons Slow Book Festival op donderdag 23 november. 

Voor 8€ krijg je een avond vol literatuur, hapjes en drank, met Europees kampioen Poetry Slam Carmien Michels als gastvrouw.

Blader samen met ons in een schrijver:

Heleen Debruyne (De plantrekkers)

Jamal Ouariachi (Herinneringen in aluminiumfolie)

Joke van Leeuwen (De onervarenen)

Joost Vandecasteele (Bella - Roman in beelden)

KJV is de Kinder-en Jeugdjury van Vlaanderen (en Brussel) !

Uit een lijst van acht verschillende boeken waar de jongeren een professioneel oordeel mogen over vellen! Vijf keer per jaar komt deze groep samen vrijdagavond samen in een leesgroep om de boeken te bespreken. Nadien is er een ontmoeting met een auteur of tekenaar.

In april of mei worden de winnaars bekend  gemaakt (van onze Schaarbeekse KJV-groepjes én over  heel Vlaanderen) met een groot KJV-feest.

Naar aloude traditie van de Salons van weleer ontvangt Kim Van den Brempt u graag rond de vleugelpiano in zijn huiskamer.

Onze gastheer/pianist brengt zelf werk van o.a. Debussy en Schumann op zijn oude Erhardt piano. Dries Verheyen catapulteert ons terug in het nu met zijn elektronische muziek. Kunsthistoricus en begenadigd spreker Jan Bossier brengt tussendoor petites histoires over kunstwerken van tijdsgenoten van Proust.

U kan die avond ook beeldend werk van Anne Jones ontdekken. Zij verkent doorheen haar werk met leisteen de notie van tijd.

Het Boekenboudoir komt vijf keer per jaar (tweemaandelijks op woensdagavond) samen in de bib. De eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 6 december, 20 uur.