De Andere Vrouw met Rachida Lamrabet en Birsen Taspinar

Donderdag 22 maart om 20u

De andere vrouw

In het kader van de Vrouwenlente

Wat gebeurt er wanneer seksisme en racisme samenkomen? Op dit gevaarlijke kruispunt werpen de twee auteurs hun licht. Een avond met twee vrouwen die hun positie in de maatschappij in vraag stellen, die hierover schrijven en leven om hun ideeën waar te maken en te delen met anderen. Ze zijn ongetwijfeld voorbeelden voor veel andere vrouwen in hun strijd voor emancipatie.


Birsen Taspinar is auteur van het boek ‘Moeders van de stilte’. Enkele jaren terug bracht ze in de bib al een muzikale voorstelling in teken van dit boek. Ze schreef vele artikels voor Mo* magazine. Daarnaast is ze ook al meer dan 15 jaar actief als klinisch psychologe en psychotherapeute, met een focus op cultuursensitieve hulpverlening. Het is vooral vanuit die ervaring dat ze nu komt spreken, over het leven van vrouwen nu en over het kruispunt waar seksisme en racisme elkaar treffen. Maak uitgebreid kennis met haar via het radio-interview op radio 1.
 

Ook Rachida Lamrabet kent deze problematiek vanuit verschillende standpunten. Ze is in de eerste plaats bekend als schrijfster van romans ('vrouwland', 'De man die niet begraven wilde worden', 'Een kind van god', 'Zwijg, allochtoon!'), verhalen en theaterteksten. Binnen het Vlaamse literaire landschap is Rachida Lamrabet een belangrijke en unieke stem. Ze werkt momenteel aan een nieuw boek. Maar daarnaast bekijkt ze dit onderwerp ook vanuit haar ervaring als juriste voor Unia, het centrum voor gelijke kansen. Vorig jaar kwam ze uitvoerig in de media wegens haar opvattingen over het boerkaverbod. Hierover praatte ze met Mo* magazine. 

Bibliotheek Schaarbeek

Lambermontlaan 224, 1030 Schaarbeek

02 245 32 90, www.schaarbeek.biblitheek.be

Reserveren: schaarbeek@bibliotheek.be

De avond is gratis