Leesclubs

De bib van Schaarbeek heeft een eigen leesclub, Het Boekenboudoir, en ondersteunt daarnaast ook inhoudelijk de werking van leesclub 'Leesme!'.

Het Boekenboudoir komt tweemaandelijks samen op de eerste woensdagavond van de maand om 20u in de bib. De leden kiezen zelf welke boeken besproken zullen worden en begeleiden de boekbespreking ook zelf. De toegang bedraagt 3€, glaasje wijn en hapje inbegrepen. Het te lezen kan boek via ibl worden aangevraagd en kost 2€. Uiteraard kan je ook zelf je eigen boek meebrengen.Het boek kan je verkrijgen in de bibliotheek; wie zich inschrijft op de mailinglist ontvangt telkens een uitnodiging en de secundaire literatuur. Meer info : schaarbeek@bibliotheek.be tav Irene De Grande.

Vanaf september 2016 start de bib met Boekenboudoir+. Deze leesclub bespreekt het boek 'Op zoek naar de verloren tijd' (A la recherche du temps perdu) van Marcel Proust. Toegang bedraagt 3€, het boek breng je zelf mee in een taal naar keuze, of kan je aanvragen via ibl (2€ per boekdeel). Deze leesclub is volzet, hier zijn geen vrije plaatsen meer.

Leesclub 'Leesme! komt zeswekelijks samen in De Kriekelaar op zaterdagochtend en bespreekt boeken bij het ontbijt. Voor meer info over data, titels en toegangsprijzen kan je terecht op http://leesclubleesme.pbworks.com/w/page/87411334/home.