Leesclubs

De bib van Schaarbeek heeft een eigen leesclub, het Boekenboudoir, en ondersteunt daarnaast ook inhoudelijk de werking van leesclub Leesme!.

Het Boekenboudoir komt vijf keer per jaar (tweemaandelijks op woensdagavond) samen in de bib. Op 4 oktober 2017 geven we de aftrap van een nieuw seizoen. Bij een drankje en een hapje bespreken we boeken die de deelnemers zelf kiezen en begeleiden. Je kunt je eigen boek meebrengen of een exemplaar bij ons aanvragen. Wil je onze uitnodigingen ontvangen, stuur dan een mailtje naar bibliotheek@schaarbeek.be ter attentie van Katrien Stroobants.

Vanaf september 2016 start de bib met Boekenboudoir+. Deze leesclub bespreekt het boek 'Op zoek naar de verloren tijd' (A la recherche du temps perdu) van Marcel Proust. Toegang bedraagt 3€, het boek breng je zelf mee in een taal naar keuze, of kan je aanvragen via ibl (2€ per boekdeel). Deze leesclub is volzet, hier zijn geen vrije plaatsen meer.

Leesclub Leesme! komt zeswekelijks samen in De Kriekelaar op zaterdagochtend en bespreekt boeken bij het ontbijt. Voor meer info over data, titels en toegangsprijzen kan je terecht op http://leesclubleesme.pbworks.com/w/page/87411334/home.